miércoles, 21 de enero de 2009

CEIP Montseny: Multiplicant Campanyes




Els nens i les nenes de 5è A i B dels CEIP Montseny han creat després del taller "Il·lustrant els Drets dels Infants" la seva pròpia revista amb el títol: Com vivim els drets els infants?



Els nens i les nenes tenim dret a no ser explotats, a no treballar de petits i a ser lliures.

Tenim dret a tenir un nom i una cultura perqué no ens cridin (soldat 1, soldat 2...)

Tenim dret a tenir una família perquè ens cuidin i ens estimin.

Tenim dret a viure amb pau, a no tenir guerres i a solucionar els problemes parlant.

Tenim dret a tenir amics i a ser feliços jugant.



Autors i autores: Leyre, Guillen, Ana, Patricia i Daniel





Els nens i les nenes tenim dret a rebre atenció mèdica quan estem en perill, a tenir menjar saludable per estar sans i forts, dret a tenir una bona educació per saber escriure i poder de grans tenir ofici i tenir dret a viure sota un sostre i una casa estable.


Autors i autores: Laura, Anna, Eva, Laia i Marina







A més a més, sinó hi ha el dret a gaudir de metges i medicaments, els nens i les nenes podem patir malalties i morir. Tot tenim dret a ser etesos en cas d'emergència. a més tots els hospitals han de ser públics perquè tothom hi pugui anar.


Autors. Bet, Alícia, lluís, Joan Ramon i Alex





Tots i totes tenim dret a alimentar-nos per poder crèixer, per no agafar malaties ni morir, el menjar és important per no morir de gana.


Autores: Zoe, Marina,Natàlia, Adrià i Marina






Tots tenim dret a anar a l'escola, a tenir amics, a aprendre per poder treballar, a tenir material escolar i a tenir educació.


La nostra escola ideal seria amb llum aigua i un pati molt gran. Amb assignatures divertides i un cole que no fos pribat. Aquesta seria la nostra escola ideal.



Autors: Marc, Alex, Marc i Víctor





EL MICRÒFON OBERT



Nosaltres, els nois i les noies de 5è A de primària de l'escola Montseny creiem que els Drets dels Infants no es respecten perquè hi ha països pobres, són pobres perquè hi ha hagut guerres o no hi ha treball. Per exemple l'Àfrica va ser molt rica però va ser colonitzada i la seva cultura es va "perdre". Molts africans venen a Espanya per buscar treball, menjar i un sostre però molts espanyols no volen que vinguin, per això es diu que són racistes.



Nosaltres tenim sort, perquè en les nostres vides es respecten aquests drets però a a vegades no es respecte. Moltes vegades no sabem viure en pau perquè ens barallem, ens peguem... i hem de buscar altres estratègies per resoldre els nostres conflictes. Tot i això a Catalunya no tots els drets es respectem, també aquí hi ha nens i nenes que no poden anar a l'escola, que els seus pares no tenen diners i els és difícil pagar el metge o les coses al supermercat.


Autors: Els nois i les noies de 5è A


Els nois i les noies de 3r de Primària van aprendre els Drets dels Infants , quins són a quin van dirigits.... aquests són alguns dels seus dibuixos!



La calsse de 3r B



La classe de 3r A


Els nois i les noies dels cursos de 6è A i B van realitzar el taller de Pintant Conflictes, i aquestes foren les seves campanyes de sensibilització:

PER QUÈ UNS TANT I ELS ALTRES TAN POC?





LA BROSSA NO MENJA!



Els alumnes de 6è A del CEIP Montseny







LA DECISIÓ DE LES DONES TAMBÉ COMPTE





Autors i autores de la campanya: 6è B



Els alumnes de 2n A van acompanyar el Konan en el seu Viatge i aquests són algunes de les seves il·lustracions



No hay comentarios: