martes, 10 de febrero de 2009

Escola Ventós Mir: Multiplicant Campanyes



EL DIARI DE LA NAAKU




Un menor soldat és un nen o nena que el fan cuinar, fer de missatger... o el que és el pitjor, els fan portar armes i utilitzar-les contra la gent. A més converteixen les nenes en esclaves dels homes.


La Naaku i la veva família es van desplaçar en busca d'un lloc on viure durant la guerra, fugien dels soldats que volien convertir els seus germans en menors soldats. Si nosaltres fessim un desplaçament imaginari aniríem a Andalusia, fent el viatge amb cotxe, durant més de 10 hores per anar a trobar la nostra família, i ens emportaríem amb nosaltres allò que no pot faltar en cap viatge: la tele, la wii i la play.

Nosaltres ens n'hem anat a Itàlia i a França, amb els nostres pares i germans, la vida en aquests països és molt diferent de la que feiem abans a Badalona, aquí parlen llengües diferents, i nosaltres encara no les entenem molt bé, a la vegada però seria molt fàcil per nosaltres jugar al nostres esport preferit, el fútbol, i això seria molt divertit.

Els viatgessón molt llargs i pesats, per això ens vam inventar un conte: "Tot va començar un dia que plovia i van anul·lar el partit. El noi era molt bon jugador de fútbol i un dia va marcar un gol de penalti, era el "pichichi" del equip. Tenia tres germans. amb el temps els jugadors del Barça el van contractar, resulta que aquest noi era ... Leo Massi!"

Ara la guerra s'ha acabat! i tornem a casa nostra, però tot està ensorrat, així que hem de començar la reconstrucció del nostre poblat. L'alcalde Hugo i l'alcaldessa Lara han organitzat així la reconstrucció:

- Apartar tot el que està destrossat.

- Recollir molta palla i fang per construir les cases.

- Treballar en equip:

a) Equip 1: Dibuixar un mapa del poble.

b) Equip 2: Fer un embassament perquè ens porti aigua al poble.

c) Equip 3: Recollir tot el material necessari.

d) Equip 4: Reconstruïm el poble. VISCA!!!!!

Els habitants del poble, han dit la seva i allò que també es construiria:

- L'Helena demana la reconstrucció de l'aeroport perquè hi puguin aterrar els avions.

- La Carla demana uns cotxes que facin que els refugiats puguin tornar a les seves cases.

- El Rafael ha començat la recostrucció de l'escola per aprendre i de l'hospital perquè la gent malalta es pugui ananar a curar.


Els nens i les nenes de 3r i 4rt de Primària de l'escola ventós Mir de Badalona

No hay comentarios: