martes, 10 de febrero de 2009

IES La Ferreria: Multiplicant Campanyes


JOCS DE GUERRA. COSA D'INFANTS

Els nois i noies de l'IES la Ferreria denunciem que:

- Diverses multinacionales crean instrumentales adaptados para los niños.

- Que nosotros y nosotras compremos productos fabricados por niños explotados.

- Las políticas de las empresas explotadoras.

-Que los países "desenvolupasos" no den un duro.

- Denuncio que les empreses fabriquin coses de guerra pels nens, les persones que fan soldats als menors, a les persones que prenen un nen o nena de les seves famílies i denuncio també les persones que abusen dels nens i nenes petits i els exploten.

- Denunciem els governs, per donar-los armes.

Autors i autores: Mireia, sílvia, Estefanía, Maica, Rubén, Ivan, Yuri, Ferran i Manuel.


Los niños y las niñas no deben coger armas, no deben ser gardianes, y no deben matar a la gente. Es muy injusto que los menores de 18 años deban trabajar y ir a la guerra. La guerra es muy mala psicológicamente, todos los niños se merecen una educación.

Autos i autores: Sergio, Marc, Paulo, Maica, Mireia, Rubén, Estefanía y Silvía.


És per tot això que proposem que:


- Los gobiernos pongan medios para frenar la situación que están viviendo.

- Que dejen a los niños ser niños.

- Que no haya más niños ni niñas soldado!

Escola Miquel Bleach: Multiplicant Campanyes

Els nois i les noies de 1r, 2n i 3r de primària van realitzar el taller sobre els "Crets dels Infants" i així és com elles i ells els veuen i els viuen:



Aquests són els drets preferits dels alumnes de 4rt ....

Escola Ventós Mir: Multiplicant Campanyes



EL DIARI DE LA NAAKU




Un menor soldat és un nen o nena que el fan cuinar, fer de missatger... o el que és el pitjor, els fan portar armes i utilitzar-les contra la gent. A més converteixen les nenes en esclaves dels homes.


La Naaku i la veva família es van desplaçar en busca d'un lloc on viure durant la guerra, fugien dels soldats que volien convertir els seus germans en menors soldats. Si nosaltres fessim un desplaçament imaginari aniríem a Andalusia, fent el viatge amb cotxe, durant més de 10 hores per anar a trobar la nostra família, i ens emportaríem amb nosaltres allò que no pot faltar en cap viatge: la tele, la wii i la play.

Nosaltres ens n'hem anat a Itàlia i a França, amb els nostres pares i germans, la vida en aquests països és molt diferent de la que feiem abans a Badalona, aquí parlen llengües diferents, i nosaltres encara no les entenem molt bé, a la vegada però seria molt fàcil per nosaltres jugar al nostres esport preferit, el fútbol, i això seria molt divertit.

Els viatgessón molt llargs i pesats, per això ens vam inventar un conte: "Tot va començar un dia que plovia i van anul·lar el partit. El noi era molt bon jugador de fútbol i un dia va marcar un gol de penalti, era el "pichichi" del equip. Tenia tres germans. amb el temps els jugadors del Barça el van contractar, resulta que aquest noi era ... Leo Massi!"

Ara la guerra s'ha acabat! i tornem a casa nostra, però tot està ensorrat, així que hem de començar la reconstrucció del nostre poblat. L'alcalde Hugo i l'alcaldessa Lara han organitzat així la reconstrucció:

- Apartar tot el que està destrossat.

- Recollir molta palla i fang per construir les cases.

- Treballar en equip:

a) Equip 1: Dibuixar un mapa del poble.

b) Equip 2: Fer un embassament perquè ens porti aigua al poble.

c) Equip 3: Recollir tot el material necessari.

d) Equip 4: Reconstruïm el poble. VISCA!!!!!

Els habitants del poble, han dit la seva i allò que també es construiria:

- L'Helena demana la reconstrucció de l'aeroport perquè hi puguin aterrar els avions.

- La Carla demana uns cotxes que facin que els refugiats puguin tornar a les seves cases.

- El Rafael ha començat la recostrucció de l'escola per aprendre i de l'hospital perquè la gent malalta es pugui ananar a curar.


Els nens i les nenes de 3r i 4rt de Primària de l'escola ventós Mir de Badalona

miércoles, 4 de febrero de 2009

Escola Betània-Patmos: Multiplicant Campanyes


Com viuen els drets els infants?


Tots els nens i les nenes tenim dret a la sanitat, a rebre ajuda quan estem ferits, a tenir una atenció mèdica adequada per poder viure bé, tenim dret a les vacunes, a tractaments mèdics, a medicines...


No hem de ser explotats hem de descansar, a jugar a tenir una bona infància,`per això tenim dret a anar a l'escola per poder tenir una bona educació, i poder aprendre llengües, cultures, l'educació a més a més ha de ser gratuïta i de qualitat ja que és igual com siguem, tots tenim els mateixos drets.


Els nens i les nenes tenim dret a viure amb una família que ens estimi, que ens cuidi, que es preocupi per nosaltres, que ens doni confiança ajuda i una casa, un lloc on viure feliços.


Els nens i les nenes tenim dret a viure en pau , a no a nar a la guerra i ser nens soldat, a no tenir armes, a no tenir perill de mort.


Autos i autores: Paula, Núria, Clàudia, Mercè, Patxi, Miquel, Alex, Tedy, Lluis, Domingo, MarcRamon, Francesc, Tomàs, Joaquim, Pau, Tian, Blanca, Beth, Enri, Mar, Blanca, marta, MArc, Ana, Albert, Alejandro, Patricia, Tatiana, Bruno, Quique, marta, ana, Víctor, guille, andrea, Claudia, Oscar, Nico, Pablo, Maria, Júlia, Manel i Nico.








Escola Betània-Patmos 5è B

Nosaltres diriguim aquest article a tots els governants del món, i a tots els nens i les nenes que pateixen falta de salut. Creiem que tots els nens del món tenim dret a tenir medicaments, a rebre vacunes per no patir malalties, pensem que els medicaments que venen a les farmàcies són massa cars i hi ha moltes famílies que no tenen recursos econòmics per comprar-los. Si abaixessin els preus dels medicaments hi hauria moltes més persones que tindrien dret a aquest recurs.


Esperem la vostra col·laboració. Dret a la salut per tothom!


Autors i autores: Sergi, Mònica, Patricia, Àlex i Sònia.



Escola Betània

Tots els nens i les nenes tenim dret a rebre educació gratuïta, a rebre el material necessari per poder anar a l'escola, ja que ens permet aprendre el necessari per de grans poder treballar. Tenim dret a aprendre cultures diferents i fer amics.

La nostra escola comença a les 8:30 del matí i acaba a les 4:30, a l'escola estudiem català, castellà, anglès, science, matemàtiques, religió, socials, música, plàstica, educació física, natació i informàtica. Cada dues hores sortim al pati, al del matí juguem i esmorzem i al del migdia juguem i dinem. Després anem a casa on juguem, estudiem i descansem.


Autors i autores: Domenech, Mireia, Laia i Berta










Nens i nenes de primària


Senyors presidents d'arreu del món: Ens sembla lamentable que molts de nens i nenes es morin de gana al món. Haurieu de fer més actes benèfics i amb els diners que recolliu ensenyar comprar llavors i ensenyar als pobles a fer planracions perquè es puguin menjar els fruits de les collites. a més de cultius doneulos bestiar, aigua potable i totes les altres coses que els calguin.


Autors i autores: Sergi, Jordi, Josep, Bernat i Marc






Nenes i nenes de 3r de Primària


Al Micròfon Obert denunciem que aquests drets no es respecte, perquè hi ha moltes guerres i els nens han de lluitar o es moren.


A Catalunya, la majoria d'aquests drets es compleixen tot i que aluns nens i nenes no en poden gaudir.


Autores:Núria., Clàudia, paula i Mercè