martes, 9 de febrero de 2010

Compta amb mi a 3r ESO Maristes-la Immaculada


Dibuix: "Actuant localment per una cultura del pau glogal"

En el marc del Dia Escolar de la No violència i la Pau, a 3r d’ESO C les propostes que l’alumnat va elaborar per contribuir a que hi hagi pau al món parlen de la nostra manera d’actuar en el dia a dia (aprendre a no discutir amb els companys, no “liar-la” a classe, reflexionar sobre el que es fa, compartir, ser amable) i també d’accions concretes com col·laborar amb ONG, anant a manifestacions, actuar contra els conflictes a través del diàleg, actuar en favor de la pau, cremar les armes, fer convenis per parlar, etc.

Alguns van focalitzar les arrels del problema en els governs corruptes i la venda d’armes. Altres van idear un petita campanya per organitzar una recollida d’aliments que consistiria en fer cartells de publicitat de la campanya i penjar-los a supermercats, recomenacions personals a amics, fer un foro a internet i fent una manifestació per motivar a la gent.


Des del 3r ESO A i B ens proposen un seguit d’accions que podem fer per contribuir a la pau mundial:

  • Comprar productes de comerç just (sense treball infantil, explotació), productes solidaris. No comprar marques que sabem que exploten als seus treballadors (boicot a les marques).
  • Consumir productes ecològics i sostenibles.
  • Col·laborar i participar amb ONG (voluntariats)
  • No comprar jocs de violència.
  • Que ningú tingui armes.
  • Ajudar a que es respectin els drets humans al nostre entorn més proper.
  • Fer pàgines web.

Destaquem les següents reflexions de Martí Bridjebater i Marc Ericsson:


Pressionar a les autoritats per redistribuir els recursos en busca del benefici comú i no del propi.

Encarregar-se de no consumir productes elaborats per entitats que s’enriqueixin a costa de l’explotació dels col·lectius més dèbils. (...)

Fer soroll, com a membre del poble, per tal que la pressió sobre els qui es beneficien dels conflictes els obligui a reformar un sistema que augmenta les diferències econòmiques.


Quines altres accions creus que pots fer en el teu dia a dia per contribuir a la pau al món?


No hay comentarios: