viernes, 5 de febrero de 2010

Compta amb mi al IES Ramon Casas i Carbó


Dibuix del grup format per la Nerea, la Jessi, la Judit, la Mireia i l'Elsa

Els alumnes de 2n d'ESO del IES Ramon Casas i Carbó van celebrar el Dia Escolar de la No violència i la Pau realitzant el taller de Compta amb mi. A la primera part del taller es va parlar sobre els drets humans i a la segona part, per grups, van definir la paraula "PAU". Per fer-ho podien escollir entre un llistat de paraules proposades: no guerra, respecte als drets humans, responsabilitat, escoltar, no cridar-se, diàleg, conflicte, camí, sostenibilitat, utopia, llibertat d'expressió etc.

Algunes de les definicions que van realitzar són les següents:
  • La pau consisteix en la no violència, en la solidaritat entre les persones de diferents països, a respectar els drets de cada persona i a tenir un diàleg lliure. (Nerea, Jessi, Judit, Mireia, Elsa).
  • La pau vol dir tenir respecte dels drets humans, escoltar les opinions dels altres i no fer guerra ni tenir violència. (Claudia, Daniela, María, Ainhoa, Olga).
  • Es coneix per pau el procés de cooperació i diàleg de varis països per no barallar-se i dir no a la guerra. (Anònim).
  • La pau és no a la guerra entre països ni entre ciutats, no violència, i si democràcia amb comunicació; perquè tot el món estigui feliç i content, perquè si hi ha guerra tot el món pot desapareixer o morir. (Anònim).
Després de fer les seves pròpies definicions vam parlar dels conceptes de "pau negativa" i "pau positiva". S'entén la pau positiva com un "procés actiu de construcció de justícia per aconseguir l'harmonia de l'ésser humà amb ell mateix, amb els altres i amb el medi en el qual viu".

T'atreveixes a fer alguna altra definició de la paraula "pau"?

No hay comentarios: