1. El diari de la Naaku: Les activitats s’organitzen al voltant del diari personal d’una noia d’11 anys, la Naaku, que escriu els seus sentiments i vivències abans, durant i després de la guerra del seu país, la Costa d’Ivori. Vivint a Bouaké, es desplaça amb la seva família fins a Abidjan per evitar que els seus germans de 16 i 17 anys es vegin obligats a combatre amb l’exèrcit rebel. Durant la seva vida a Abijan narra la sensació de sentir-se immigrant, les dificultats d’adaptació cultural, econòmica... i també els avantatges de conèixer altres formes de vida, com la que suposa el canvi a una ciutat molt gran. El llibre està escrit a partir dels comentaris d’una noia d’11 anys de Gonfreville a la que va entrevistar una de les tècniques de cooperació internacional de la Fundació Akwaba en el seu viatge a la Costa d’Ivori a l’estiu del 2007.
2.Il·lustrant els Drets dels Infants: El material d'aquesta activitat barreja il•lustració i drets dels infants. A partir d’una recopilació de cartells gràfics i il•lustrats sobre els Drets dels Infants de diferents parts del món, s’introdueix la diversitat cultural i per tant, la diversitat de formes en què els drets dels infants es materialitzin. Aquests cartells són presentats per: Evelyn, una nena peruana; Guo Jan, una nena xinesa; Bamba, un noi ivorià i Laia, una nena catalana.
3. Pintant els conflictes: L’activitat comença amb una mostra de dibuixos realitzats pels menors soldat de la Casa d’Acollida de Gonfreville de la Costa d’Ivori. En aquests dibuixos els nois i noies expressen la seva idea de conflicte i algunes experiències sobre la guerra. L'objectiu és definir conjuntament què és un conflicte i identificar estratègies de resolució no violentes ni sexistes, sinó mitjançant el diàleg, el consens i el respecte per la diferència.
En la segona part de l’activitat els nois i noies catalans fan uns dibuixos que després seran enviats a la Casa de Gonfreville, per donar continuïtat a la seva feina i perquè també en Gonfreville puguin tenir una versió intercultural de la definició i les vivències dels diversos conflictes i les possibles formes de resolució.
4. Campanya de sensibilització:
-Campanya gràfica amb edició de murals i cartells de denúncia.
-Elaboració de material per a la difusió i la denúncia com power points, blocs en Internet, videos per CreaTv (televisió comunitària per Internet, coordinada per la Fundació Akwaba) i youtube on els joves i les joves catalans expliquen el que han après i denuncien la situació de la Costa d'Ivori.
-Mitjans de comunicació: els i les joves organitzen rodes de premsa per a explicar el que han après i denunciar la situació de Costa d'Ivori.
No hay comentarios:
Publicar un comentario