lunes, 11 de agosto de 2008

Tallers per als més grans (12 a 18 anys)




1. Jocs de guerra/cosa d'infants:
El taller té com a objectiu donar a conèixer la realitat dels menors que participen en conflictes armats. A partir d’un material audio/visual realitzat pels nois i noies soldat de la Costa d’Ivori s’analitza què vol dir ésser un nen o una nena soldat, quins drets bàsics es trenquen i què es pot fer per evitar la participació dels menors d’edat en els conflictes armats.

2. I després de la guerra, què? Vídeo amb entrevistes a un matrimoni de desplaçats que van anar de Bouaké a Abidjan para evitar que els seus fills fossin capturats pels rebels com menors soldat. El petit documental contextualitza també les causes de la guerra de la Costa d'Ivori i obre pautes per a desenvolupar un debat i unes dinàmiques de rol-playing on el jovent català pot empatitzar amb el fet de desplaçar-se i de tornar com retornat quan s'acaba el conflicte armat

3. Exposició menors soldat: Exposició sobre la participació dels menors en els conflictes armats amb fotografies realitzades per l’artista catalana Ana Lorente i comentaris extrets dels jovent de la Casa de Gonfreville a la Costa d’Ivori.

4.La cançó dels Drets dels Infants: En aquest taller l'alumnat produeix la seva pròpia cançó dels Drets dels Infants. S'elabora un material previ per a donar a conèixer els principis bàsics a partir de fotos i comentaris dels nois i noies de la Casa d'Acollida de Gonfreville. A partir d'aquest material els nois i noies catalans escriuen la lletra de la seva cançó i després la graven amb unes bases musicals.

Al llarg de tota la campanya de sensibilització s'aniran recopilant totes les cançons que després s’enviaran a la Costa d'Ivori, per a que el jovent ivorià pugui veure l’evolució del seu treball i es pugui començar una altra etapa de reflexió, dels nois i noies ivorians respecte dels catalans.

5. Campanya de sensibilització:

-Campanya gràfica amb edició de murals i cartells de denúncia.
-Elaboració de material per a la difusió i la denúncia com power points, blocs en Internet, videos per CreaTv (televisió comunitària per Internet, coordinada per la Fundació Akwaba) i youtube on els joves i les joves catalans expliquen el que han après i denuncien la situació de la Costa d'Ivori.
-Mitjans de comunicació: els i les joves organitzen rodes de premsa per a explicar el que han après i denunciar la situació de Costa d'Ivori.

No hay comentarios: