lunes, 11 de agosto de 2008

Tallers per als més petits i petites (6 a 8 anys)





1. El viatge d'en konan: narra la història del desplaçament d’un elefant de la Costa d’Ivori, en Konan i la seva família, que es veuen obligats a deixar la seva casa pel conflicte armat. El conte s’acompanya amb una guia didàctica que contextualitza el desplaçament com una efecte de la guerra i la desmobilització com un efecte de la reconstrucció postbèl·lica.

2. Il·lustrant els Drets dels Infants: El material d'aquesta activitat barreja il·lustració i drets dels infants. A partir d’una recopilació de cartells gràfics i il·lustrats sobre els Drets dels Infants de diferents parts del món, s’introdueix la diversitat cultural i per tant, la diversitat de formes en què els drets dels infants es materialitzin. Aquests cartells són presentats per: Evelyn, una nena peruana; Guo Jan, una nena xinesa; Bamba, un noi ivorià i Laia, una nena catalana.

3. Pintant els conflictes: L’activitat comença amb una mostra de dibuixos realitzats pels menors soldat de la Casa d’Acollida de Gonfreville de la Costa d’Ivori. En aquests dibuixos els nois i noies expressen la seva idea de conflicte i algunes experiències sobre la guerra. L'objectiu és definir conjuntament què és un conflicte i identificar estratègies de resolució no violentes ni sexistes, sinó mitjançant el diàleg, el consens i el respecte per la diferència.

En la segona part de l’activitat els nois i noies catalans fan uns dibuixos que després seran enviats a la Casa de Gonfreville, per donar continuïtat a la seva feina i perquè també en Gonfreville puguin tenir una versió intercultural de la definició i les vivències dels diversos conflictes i les possibles formes de resolució.

4. Campanya de sensibilització: Campanya gràfica amb edició de murals i cartells de denúncia.


No hay comentarios: