lunes, 11 de agosto de 2008

Sobre la campanya

La Costa d’Ivori va patir l’any 2002 un cop d’estat fracassat que va derivar en un conflicte armat perpetuat en el temps fins al 30 de juliol de l’any 2007, quan es van signar els acords de pau definitius. Degut al conflicte bèl·lic, el país va quedar dividit en dos territoris enfrontats (nord-centre com a zona rebel i sud com a zona governamental), que encara ara pateixen les conseqüències de la guerra: pèrdues econòmiques i d’infraestructures, malalties, epidèmies, violacions dels drets humans, persones desplaçades, famílies desestructurades, menors soldat...


Tots aquests indicadors mostren que el període postbèl·lic necessita d’una atenció especial que abordi no només la rehabilitació i la inserció social i econòmica, sinó també la creació d’estratègies i mecanismes de prevenció per a que el conflicte violent no ressorgeixi i no es torni a repetir.

En aquest sentit, la Fundació Akwaba ha posat en marxa una sèrie de projectes socioeducatius a la Costa d’Ivori dirigits especialment a dones i joves que van participar directa i indirectament del conflicte armat. A partir de les seves experiències hem organitzat una campanya de sensibilització, que té com a objectiu fomentar una cultura de pau global. Les accions de la campanya es portaran a terme paral·lelament a la Costa d’Ivori i a Catalunya, potenciant les relacions entre el jovent ivorià i catalana.

La campanya de sensibilització a Catalunya està adreçada a infants i joves entre 6 i 18 anys. Consisteix en un conjunt de tallers i actuacions que oferim a tots els municipis, centres d’ensenyament i entitats de lleure de Catalunya. El programa de sensibilització està subvencionat per la Diputació de Barcelona, d’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, per tant no té cap cost addicional i es pot implementar de manera gratuïta.

La metodologia que utilitzarem per la realització de la campanya és l’aprenentatge i servei, que permetrà que el jovent català rebi una formació sobre cultura de pau, a la vegada que doni un servei a la comunitat, realitzant la seva pròpia campanya de sensibilització. Els resultats i productes d’aquestes campanyes seran enviats a la Costa d’Ivori.

Amb aquesta campanya trobem una oportunitat per treballar de manera conjunta amb ajuntament, centres escolars i de lleure, per promoure una acció pedagògica en xarxa, capaç de fer front a les noves demandes del context social contemporani.

No hay comentarios: